Publicitate

vineri, 18 decembrie 2009

Surpriza !!!! A nins in plina iarna !!!!!!

As fi vrut sa aman acest post , dar am citit un topic pe forumul Club4x4 care m-a pus pe ganduri ...
Ca de obicei , autoritatile noastre au fost surprinse de natura "nebunatica" , efectul acestei surprize fiind acela ca sute de masini cu tot cu soferi si pasageri au ramas blocate in camp cam 2 zile datorita faptului ca a nins in decembrie ....
Stiu , este un soc adevarat pentru noi toti ca ninge in decembrie , acest fenomen fiind rar intalnit , ultima oara inregistrandu-se in anul 2008 !!!!
Deoarece nu prea ma uit la stiri din cauza stomacului sensibil si al pretului mare al alimentelor ( nu prea imi permit sa vomit asa de des) , nu am stiut situatia in care se aflau celelalte judete ale tarii ca de exemplu Buzaul.
Astazi am citit un topic pe forumul unde am onoarea sa fiu membru ( club 4x4) despre foarte multi offroaderi care , in plina ninsoare , au iesit noaptea de miercuri sa dea o mana de ajutor autoritatilor in salvarea celor ramasi in plin camp cu masinile.
O parte din baieti s-au dus , directionati de cei de la ISU pana pe drumul dintre Buzau si Braila pentru a duce mancare si apa la 50 de oameni ce se adapostisera de 2 zile ( in astea 2 zile nici nu mancasera ) in sala de clasa a unei scoli si care erau abandonati de autoritati si aducerea la spital a unei persoane epileptice.
Dupa enorm de multa munca si daune considerabile la propriile masini ( un sasiu rupt, un parbriz spart de bucata de sasiu rupta si o directie distrusa) au ajuns sa se intalneasca cu maina ISU , bineinteles un WV Tuareg ..... Interesant este faptul ca la remarca baietilor ceva de genul : "ma nene, ce situatii de urgenta rezolvati voi cu limuzina asta? Inmormantari, botezuri, nunti?" raspunsul a fost prompt : "Atat avem !" .....No comment !
Dupa o noapte de munca baietii si-au indeplinit cu brio scopul propus si s-au intors mai mult sau mai putin acasa.
Cei din Buzau au fost implicati intr-o alta actiune , si anume aceasta:
http://www.tvr.ro/articol.php?id=74183&c=65.
Ce este de retinut , din stirea prezentata de tvr1 este ca DUPA 2 ZILE M.A.I. a pus la dispozitie un elicopter....
Pe aceasta cale , vreau sa-i felicit pe toti offroaderii care si-au pus la dispozitie masinile si timpul in incercarea de a salva niste vieti.
Sunt placut surprins de faptul ca baietii au putut obtine informatii de la un cadru superior al ISU despre zonele care necesitau interventia lor , zone in care ISU a fost depasit de situatie.
Este bine ca incet-incet , ISU accepta ajutorul voluntarilor in situatiile in care incompetenta inaltilor functionari publici ii impiedica sa-si faca datoria. Proasta dotare si organizare inca fac legea in cadrul institutiilor statului , dar e bine ca cineva totusi mai realizeaza asta si accepta ajutor din partea unor oameni de bine .
Din pacate nu pot pune poze pentru ca nu vreau sa-i supar pe cei care le-au pus pe forum , dar topicul il gasiti pe www.club4x4.ro, la forum , sectiunea "actiuni umanitare"- topicul " Drumuri inzapezite - Buzau".
Pentru cei ce pleaca la drum voi pune o minima lista cu dotari de bun simt , zic eu , ce trebuie sa se gaseasca in masini iarna:
- in primul rand , rezervor plin !
- canistra cu carburant
- patura
- telefon cu acumulatorul incarcat
- apa
- mancare
- sufa
- cablu curent acumulatori
- lopata
- lanturi
- haine groase de rezerva
- lanterna-

Optionale :

- un vas mic ( cana ) de metal
- bricheta
- aragaz de campanie
- ulei motor
- alcool tehnic
- sac de dormit
- topor
- nisip
- statie CB
si multe altele... O sa fac un post numai despre asta, dar dupa ce o sa-mi fac masina asa cum vreau eu , ca sa pot pune si poze .
Inca o data , felicitari celor din Kamikaze Team si celor de la Extreme Adventure pentru faptele lor .

4 comentarii:

Alex spunea...

Lol :)) Mi-a placut :))) Tari baietii aia. Pacat ca o sa ii uite lumea repede. Ca asa e la noi.

Anonim spunea...

la ce foloseste aloolul tehnic?

Unknown spunea...

O mostra de solidaritate rar intalnita pe la noi. Nu pot decat sa ii felicit...
E bine ca de cand cu internetul se mai popularizeaza si la noi masurile de pregatire in caz de dezastre...

Unknown spunea...

Alcoolul tehnic se poate folosi in multe feluri.
Eu , de exemplu, l-am bagat la rezervorul stropitorilor pentru parbriz si degreseaza si dezgheata foarte misto parbrizul.
Daca ai o cutie de suc, poti face un aragaz cu alcool ( cred ca o sa gasesti pe blogul Calatorului cum se face ) .
La Dacie , il bagam pe conducta de retur pentru a o desfunda cand facea dop de gheata.
Sunt multe intrebuintari, imaginatia e singura care ne limiteaza :).