Publicitate

duminică, 2 august 2009

Cu cortul

Si a trecut prima ( si singura ) saptamana de concediu de 4 ani incoace. Muuuuult prea repede !!!!
Din fericire am putut doua zile sa le dedic unei iesiri cu cortul.
Din pacate, a fost o iesire clasica fara posibilitatea de a practica bushcraft-ul din lipsa de chef si dotare. Deoarece doar la sfarsitul concediului am reusit sa ies cu cortul , nu am putut impacheta prea mult echipament, dar totusi cateva surprize am avut.
Am fost cu niste prieteni pe malul lacului Izvorul Muntelui ( adica lacul Bicaz) in comuna Hangu , pe terenul cumnatului meu pentru ca este mai ferit si putin circulat.
Vremea a fost ok , cu mult soare si putina ploaie, tantari deloc, liniste din belsug ...... peisaj super !
Am facut si noi un gratar ca tot romanul timp in care am fost placut surprins de cat de usor si repede face "pene" (feather stick) briceagul meu Nieto.
From cutite
Am dus cu mine si proaspat achizitionatul Kershaw Outcast, dar mi-a fost mila sa-l pun la treaba.
Pescarii s-au retras rapid pe marginea apei sa vada cum nu trage pestele timp in care Puta a pazit corturile dedicat precum un politist comunitar in misiune.
From hangu cort

From hangu cort
Dupa-amiaza .....somnul de frumusete .....
From hangu cort
In locul in care am fost noi nu erau deloc gunoaie , dar pe malul apei ...... plin , lucru ce m-a impresionat negativ.
Un alt lucru ce m-a surprins neplacut l-am observat la "vecinii" nostri care , desi nu au pus manele le casetofon, in fiecare seara au pregatit un foc tabara pe malul lacului.
From hangu cort

Dupa cum se poate vedea in poza surprinsa, gramada de lemne are peste 1,80m , si asta s-a intamplat in fiecare seara. Din fericire, nu au taiat copaci ca sa faca focul , pe malul apei gasindu-se lemn din belsug. Totusi , mi s-a parut inutil sa faci chiar in fiecare seara un foc asa de mare , mai ales ca a fost chiar cald noaptea. Daca faceau o gramada de gunoaie stranse din jurul lor si faceau foc de tabara, jur ca ma duceam sa le strang mana , dar asa......
Focul nostru a fost mai modest dar nu lipsit de farmec , ramanand surprins de cat de frumos ard conurile de pin si molid.
From hangu cort
Desi nu am facut focul pe pamant, la lumina lui ne-am relaxat si ne-am bucurat de zilele libere.
Doar pe Puta l-am necajit un pic atunci cand l-am pus sa stea frumos pentru poza. Prin urmare, si-a luat fata de nevinovat si s-a conformat
From hangu cort

Una peste alta, a fost o iesire placuta si odihnitoare ce mi-a dat noi idei in completarea echipamentului. De exemplu, lanterna frontala de la Energizer s-a comportat super , in schimb lanterna de la Cormoran modelul acela ce se pune pe cozorocul sepcii , m-a dezamagit refuzand sa mai mearga desi nu am folosit-o decat sa vad daca se aprinde. Surpriza !!! Se aprinde doar cand e zi sau cand nu ai nevoie de ea !!!!
O alta lanterna foarte practica e cea achizitionata de pe e-bay , chinezaria care o am la chei
From edc

Extrem de practica !!!!!!! O sa mai comand cateva bucati !
Mai trebuie sa comand o lampa ( felinar) pentru lumina ambientala si nu neaparat focusata , dar asta depinde de bani .
Asa cum am mai zis , tocmai am primit un cutit ce mi l-am dorit demult , asa ca o sa-i fac o prezentare cat de curand .

10 comentarii:

Alex spunea...

Faina iesirea. Nu mai spune ca "nu am practicat bushcraft". Nu cred ca se face intr-un fel anume :) Faptul ca ai stat in natura e suficient.

Foarte misto cutitul. As vrea si eu unul :D Si lanterna din aia mica :D

La cat mai multe concedii!
Bafta!

Anonim spunea...

Bine-ai revenit!! :D

Unknown spunea...

Multam de urari!
Din pacate cred ca nu mai pup concediu anul asta .
Dar un weekend tot mai scap !!!
Cutitul e super dar destul de scump. Eu l-am gasit cel mai ieftin pe e-bay si cu tot cu transport a fost 104$.

Anonim spunea...

Foarte frumoasa locatia pe care ai ales-o pentru iesirea cu cortul. Pacat doar ca a fost scurt concediul tau, poate la anu'...
Puta este adorabil si imi aminteste de catelusa pe care am avut-o in copilarie si pe care am iubit-o enorm, tot rasa boxer; din toate rasele, sunt loiali, buni caini de paza si aparare dar atat de blanzi cu copiii...Sa-ti traiasca :)
Abia asteptam review la acel misterios cutit (e cumva RAT RC-3 ?)...poate postezi ceva si pe forum. Eu abia astept sa ma intorc din concediu sa pot face o comanda. Apropos de acest lucru...voi avea probleme la vama daca am sa comand un cutit din afara tarii (SUA)? Nu am atestat de colectionar si mi-e frica sa nu il refuze la vama, mai ales ca este o serie limitata (Fallkniven F1 3G - serie de 1000 de exemplare).
Scuze, am deviat de la subiect...Deci...superba imaginea cu lacul, cred ca Alex ar fi scos repede caiacul si facea o tura pe apa :))
Poate vom reusi, daca va mai intereseaza forumul, sa organizam o iesire candva.

Cu stima, Korbin

Unknown spunea...

Multam de urari !
Review-ul o sa fie la Kershaw Outcast, dar mai trebuie sa-i fac niste poze .
Imi place si imi doresc un RAT RC-3 dar nu mi-a permit deocamdata. Si asa pentru Kershaw am economisit ceva timp ca sa-l pot lua.
In ce priveste importul de cutite, eu nu am avut nici o problema la vama ( nici eu nu am nici un atestat). Singurul obstacol cred ca va fi valoarea mare a coletului si prin urmare vei fi obligat sa platesti vama la pachet.
In rest... nu e nici o problema sa aduci cutite din US.

Alex spunea...

Un RAT RC3 as vrea si eu. Am vazut la Dave Canterbury si imi place cum arata. Din pacata nu stiu de unde as putea comanda cand o sa am bani. Poate ma ajutati voi cu un site ;-)

Unknown spunea...

Daca ai aproximativ 140$ de cheltuiala, il gasesti pe e-bay.
Sincer, mai repede as lua un RAT Izula ca e un pic mai ieftin (in jur de 90$).

Alex spunea...

Pe e-bay nu se mai pot cumpara cutite de cateva luni. Politica noua. Se pare ca s-au injunghiat multi. Credeam ca stii vre-un site diferit de e-bay.

Unknown spunea...

Pai de pe e-bay am cumparat Kershaw .
Si asta s-a intamplat luna trecuta.
Nu am avut nici o problema.
A cui e politica asta noua ca nu am auzit nimic de ea?
E a americanilor sau la noi la vama s-au trezit niste "inteligenti" sa interzica asta?

Alex spunea...

Am vorbit cu Cristian de la arcuri-cutie.ro. Poate aduce RAT 3 la pretul de 125 USD si RAT 5 la 150 USD. Eu ma bag la un RAT 5 la sfarsitul lui septembrie.