Publicitate

vineri, 20 februarie 2009

Introducere

Pe acest blog oricine va putes gasi informatii despre cele trei pasiuni ale mele : bushcraft , cutite , si modelism.
Sectiunea de bushcraft se va referi la o arie mai larga de probleme cum ar fi : supravietuire, recenzii ale unor produse necesare bushcraft-ului si informatii (cred eu necesare si care ar trebui sa le primim de la autoritati daca nu ar fi asa de preocupate cu furatul ) despre kiturile si pregatirea in caz de accident sau calamitate .
Cutitele " de vanatoare" si nu numai sunt o alta pasiune de-a mea si probabil vor fi mai multe recenzii aici ale diferitelor tipuri , marci si modele.
Modelismul va include recenzii ale unor kituri , cat si ale unor tehnici de weathering , shading etc....
Imi cer scuze de la inceput pentru unele cuvinte in engleza care vor aparea aici . Nu vreau sa par snob sau ingamfat , dar din lene sau din lipsa de traducere exacta in romana le voi folosi. Voi incerca sa le explic cat pot de bine , dar datorita faptului ca toate materialele din aceste domenii se gasesc in marea majoritate in engleza ( in orice alta limba in afara de romana) , va fi destul de greu.
Sursele mele de inspiratie si documentare sunt : SAS Survival Handbook de John Lofty Wiseman, Survive! Essential Skills And Tactics To Get You Out of Anywhere - Alive de Les Stroud , youtube ( recenzii si informatii oferite de : cutlerylover, nutnfancy, hobbexp, wildernessoutfitters, wildernesswikiup14 ,williamcutting, seanmulhall, colhane, survivalistboards si multi altii , cat si diverse documentare realizate de Ray Mears, Les Stroud, Ron Hoods etc.
In cea mai mare parte acest blog se va adresa pasionatilor de natura in special celor care nu au invatat sau nu stapanesc engleza la un nivel care sa le permita sa se documenteze de pe internet , datorita faptului ca in limba romana nu am gasit nici un fel de materiale care sa ajute la dezvoltarea acestei pasiuni .
Cat priveste pregatirea in caz de dezastru sau accident , poate multi manelisti ma vor considera nebun , dar datorita faptului ca aceste informatii pe care le voi posta aici nu se gasesc decat in limba engleza (desi toata treaba Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta asta e ) poate cineva le gaseste utile . Convingerea mea este ca in cazul inundatiilor, cutremurelor , accidentelor chimice si razboaielor , problema nu se mai pune DACA SE VOR INTAMPLA , ci CAND SE VOR INTAMPLA. Atunci poate un om care a citit blogul acesta si a facut jumatate din ce scrie aici , va avea mult mai multe sanse de a trece peste toate nenorocirile decat un manelist.
Cand voi spune manelist , ma voi referi la un om de o inteligenta indoielnica , ce prefera subcultura in locul culturii si in general la cei cu care ne intalnim in fiecare zi si ne creaza un sentiment de dezgust prin snobismul si prostia afisata prin comportament , limbaj si tinuta fizica. Deasemenea ma voi referi si la politicieni tot asa deoarece nu vad nici o diferenta intre Guta sau mai stiu eu ce manelist si orice politician care este acum la noi .
Acuma ca am lamurit si prblema asta , voi trece la treaba si voi incerca sa postez si sa detaliez cat mai mult , pentru ca sunt extrem de multe de spus si timpul este f f scurt.

3 comentarii:

Alex spunea...

Bravo!
Imi place intro-ul. Este exact ceea ce simt si eu numai ca am incercat sa fiu mai bland :) La cat mai multe posturi!

Bogdan spunea...

Felicitari!

Anonim spunea...

inca o rugaminte. tot eu. dupa ce mi-ai dat add sa stergi (modifici/ cenzurezi) te rog adresa de email de acolo. sunt satul de spam si robotii devin din ce in ce mai "inteligenti". mersi anticipat , Adrian