Publicitate

marți, 5 mai 2009

Iesire

In week-end am avut ocazia sa ies si sa porbez o mica parte din echipamentul achizitionat de curand.
Deoarece trebuia schimbata o parte din gardul viitoarei mele gradini , am dat o fuga la Lacul Izvorul Muntelui ( Lacul Bicaz) ca sa dau si eu o mana de ajutor.
M-am gandit ca va fi o buna ocazie sa ies din casa , desi afara ploua. Zis si facut !
Mi-am incarcat masina si in dimineata zilei de sambata am plecat.
Dupa un drum de vreo 3 ore cu masina , am ajuns la vechea biserica din Hangu, locul unde masina mea a devenit inutila. De acolo si pana la terenul cu pricina e un "mic" deal de urcat (120m diferenta de nivel conform Google Earth).
Dealul e acesta, in varf fiind locul viitoarei mele case:
From hangu02.05.09
Dupa ce mi-am scuipat plamanii si m-am jurat ca intr-o buna zi o sa ma las de fumat si de mancat in exces, am ajuns pe creasta pe o ploaie mocaneasca de toata frumusetea.
Gardul nu e lung , doar 200 de metri, partea din stanga,(Google Earth sa traiasca) si in proportie de 70-80 % era deja inlocuit.
From hangu02.05.09
De cum am ajuns, a trebuit sa pun cortul pentru a avea un loc uscat sa depozitez echipamentul.
From hangu02.05.09

Si am scos toporul ..........
Din pacate nu prea a fost pus la treaba decat de catre mine, cumnatul meu zicand ca e pacat sa-l folosesc ca e prea frumos si scump, el preferand maceta de la Cold Steel (modelul kukri).
Pana la sfarsitul zilei a devenit foarte experimentat in folosirea ei castigandu-si apelativele de : "taticul lu' maceta" si "Conan".
Cold Steel Kukri s-a comportat impecabil facandu-si treaba cu brio atat la defrisarea diferitelor tufe cat si la taiatul lemnelor. Singura urma de folosire (pe langa gramada de noroi de pe maner) a ramas pe lama in varf , care la contactul cu ceva pietre a suferit un pic.
From hangu02.05.09
Cand o sa-mi treaca lenea , cu o piatra de ascutit, in 5 minute va fi ca noua .
Toporul Roselli l-am folosit eu pe niste lemne de paltin extrem de uscate pe care le-a dat gata fara nici cea mai mica problema, mai tarziu fiind folosit la taierea unor tufe de dimensiuni mai mari.
Pe langa faptul ca nu necesita nici un fel de reascutire , taisul fiind impecabil si acum , nici macar nu se vede ca l-am folosit !!!!!
From hangu02.05.09

Pot spune ca de acum inainte, va fi tovarasul meu ce ma va insoti la mai toate iesirile.
Ca veni vorba de tovarasi , vi-l prezint pe fratiorul meu siamez ( 24 din 24 si 7 din 7 e langa mine si la munca si acasa) , cel care s-a bucurat cel mai mult de iesirea aceasta.
Desi a plouat si el era ud leoarca , Puta (aka Fundulea, aka Ralf) a alergat fara oprire.
In aceasta imagine era gata de start spre un manz care se apropiase prea mult de gard:
From hangu02.05.09
Ce m-a surprins cel mai tare ( intr-un mod foarte placut ) au fost pantofii sport ( nu pot sa le spun bocanci pentru ca seamana prea mult cu adidasii) .
Desi o achizitie noua, si cu destule ezitari intre Bit si Gronell, am preferat sa-mi iau Gronell.
Poate unii zic ca e prea mult 3,5 milioane pe o pereche de pantofi sport, dar acum sunt linistit : merita din plin !!!!
Asa aratau cand am ajuns:
From hangu02.05.09
Pe langa faptul ca nici o urma de apa nu a intrat la picioarele mele dupa ce am mers prin iarba uda toata ziua , seara cand m-am descaltat, sosetele ( cu 85% bumbac !!!) erau uscate !!!!!
Nici macar un pic de transpiratie , nimic !!!
Pot sa spun ca am devenit fan Gronell de cand am achizitionat o pereche de bocanci modelul pentru trekking Gardena F678/21.
La fel s-a intamplat si cu ei , dupa ce am mers o zi intreaga prin noroi si iarba uda.... nici o picatura de apa sau transpiratie.
Nici macar sa alunec pe iarba nu s-a intamplat !!!!
Am mai testat si cureaua cu noile bretele si noul butt-pack achizitionate de la army-shop impreuna cu borseta de picior tot de acolo, dar despre acestea voi face un post separat.
Din pacate cam atat am avut timp sa folosesc, pe la ora 6 pm ploaia s-a intetit si am coborat la masini pentru o tura palpitanta de off-road prin noroi (e o experienta unica sa faci off-road cu un Punto, un Logan si o Dacie 1310, toate cu cauciucuri de vara pe ele).
Bafta !!!

7 comentarii:

Alex spunea...

Foarte misto :)

Anonim spunea...

Frumos pe acolo oagare....

Mihai M spunea...

Planific o excursie pe Ceahlau si am nevoie de un sac de dormit. Acolo noaptea sunt zero grade frecvent. Ceva sfaturi? Oare sa imi iau 2?

Unknown spunea...

In perioada asta, nu mai e noaptea asa frig.
Am fost sambata si duminica acolo si pot sa spun ca a fost rece noaptea , dar in nici un caz nu s-a apropiat de 0 grade.
Cu un sac de dormit o sa fii in regula .
Eventual sa ai la tine ceva haine si o pereche de sosete de lana pe care sa le iei in picioare seara.

Anonim spunea...

Buna
Poti spune de unde ti-ai achizitoinat bocancii Gronell?

ms mult

Unknown spunea...

Din Iasi. Din pacate cred ca e unic importator.
Eu am devenit fan Gronell de cand mi-am luat prima pereche de bocanci. Apoi pantofii astia sport, iar acum 2 zile , sandale :).

Marius Vecan spunea...

acum orice produs GRONELL www.gronell.it se aduc la Oradea.info la tel 0726781227 sau la vecanmarius@yahoo.com