Publicitate

luni, 31 august 2009

Samurai-ul

Mi-am adus masina !!!!!
Sambata am dat o fuga la Brasov, unde ma astepta masina la care am visat de 10 ani incoace.
Ce legatura are asta cu bushcraft-ul si supravietuirea? Simplu !
Cu ea ma voi duce pana in locurile in care voi practica bushcraft-ul , iar de supravietuire... nu cred ca mai are rost sa vorbesc de avantajele unei masini 4x4 care e in stare sa te suie muntele fara nici o problema.
Masina este una extrem de simpla si fara pretentii de confort. Practic, in viziunea mea , este facuta in principal pentru off road si in plan secundar pentru sosea.
Cateva caracteristici :
An fabricatie : 1994, motor 1300 cmc benzina , putere 70 cai , tractiune spate in mod normal, iar cand e problema se poate cupla 4x4 high si low. In mod normal , masina are 4 locuri, dar la a mea ii lipseste "bancheta" din spate, lucru ce nu ma deranjeaza, pentru ca Puta are mai mult loc asa.
Am cautat una care sa nu fie decapotabila , de frica hotilor si pentru ca ofera o mai mare siguranta in cazul unei rasturnari.
Consumul este in medie cam 10 la suta mixt ( sau cam asa ar trebui sa fie , eu inca nu l-am facut la a mea) .
De la Brasov la Iasi am facut cam 6 ore cu pauze de cafea si mancare si pot spune ca a fost un drum palpitant.
Datorita suspensiei pe foi Samurai-ul e foarte rigid si daca nu te tii bine la hopuri , risti accidentari serioase.
Urmeaza o perioada in care voi sta prin service-uri cu ea pentru a o pune la punct , iar apoi voi incepe s-o dotez asa cum ii sta bine unei masini pentru bug-out. Deja topor am cumparat ( un Fiskars ) si urmeaza sa-l montez de indata ce iese din service.
From Samurai

From Samurai

From Samurai

From Samurai

From Samurai

Stiu ca sunt ciudat in alegerile mele , dar mie imi plac masinile cat mai simple si cu cat mai putina electronica pe ele . Samurai-ul indeplineste pe deplin cerintele mele :).

miercuri, 19 august 2009

Scuze

As vrea sa-mi cer scuze de la cei ce citesc acest blog, dar in urmatoarele zile ( probabil 2-3 saptamani) nu cred ca voi mai posta nimic nou.
Motivul e simplu : incerc sa-mi implinesc visul pe care l-am avut de 10 ani incoace si anume cel de a-mi lua un Suzuki Samurai ( stiu , nu sunt normal, dar pe mine nu ma deranjeaza !) .
Problema e cam asa : desi am banii si am gasit si masina, vanzatorul mai are un act de facut ca sa fie totul in regula. Cand vor fi terminate toate actele , voi lua masina. Pana atunci ma duc cu nervii din simplul motiv ca in fiecare zi aud : maine trebuie sa fie gata actul si aducem masina !
Din aceasta cauza , nu ma mai pot concentra la nimic deorece , 99% din gandurile mele sunt la masina aia. E foarte urata asteptarea asta , mai ales cand iti doresti atat de mult ceva si de atat de mult timp. Bineinteles, ca dupa ce va veni masina va mai fi o perioada in care va sta in service, apoi cateva zile pana voi putea sa ajung la Brasov sa o iau ...... etc.
De aceea , imi cer scuze, mai ales Calatorului care stiu ca asteapta o prezentare la Kershaw Outcast.
Desi am facut multe poze la cutite am ce recenzii sa fac si am subiecte noi de abordat, de abia ma concentrez sa scriu postul asta .
Indata ce voi termina cu masina , va urma o serie interesanta, zic eu , de posturi despre cateva cutite , camuflaj si supravietuire.
Multam.

duminică, 2 august 2009

Cu cortul

Si a trecut prima ( si singura ) saptamana de concediu de 4 ani incoace. Muuuuult prea repede !!!!
Din fericire am putut doua zile sa le dedic unei iesiri cu cortul.
Din pacate, a fost o iesire clasica fara posibilitatea de a practica bushcraft-ul din lipsa de chef si dotare. Deoarece doar la sfarsitul concediului am reusit sa ies cu cortul , nu am putut impacheta prea mult echipament, dar totusi cateva surprize am avut.
Am fost cu niste prieteni pe malul lacului Izvorul Muntelui ( adica lacul Bicaz) in comuna Hangu , pe terenul cumnatului meu pentru ca este mai ferit si putin circulat.
Vremea a fost ok , cu mult soare si putina ploaie, tantari deloc, liniste din belsug ...... peisaj super !
Am facut si noi un gratar ca tot romanul timp in care am fost placut surprins de cat de usor si repede face "pene" (feather stick) briceagul meu Nieto.
From cutite
Am dus cu mine si proaspat achizitionatul Kershaw Outcast, dar mi-a fost mila sa-l pun la treaba.
Pescarii s-au retras rapid pe marginea apei sa vada cum nu trage pestele timp in care Puta a pazit corturile dedicat precum un politist comunitar in misiune.
From hangu cort

From hangu cort
Dupa-amiaza .....somnul de frumusete .....
From hangu cort
In locul in care am fost noi nu erau deloc gunoaie , dar pe malul apei ...... plin , lucru ce m-a impresionat negativ.
Un alt lucru ce m-a surprins neplacut l-am observat la "vecinii" nostri care , desi nu au pus manele le casetofon, in fiecare seara au pregatit un foc tabara pe malul lacului.
From hangu cort

Dupa cum se poate vedea in poza surprinsa, gramada de lemne are peste 1,80m , si asta s-a intamplat in fiecare seara. Din fericire, nu au taiat copaci ca sa faca focul , pe malul apei gasindu-se lemn din belsug. Totusi , mi s-a parut inutil sa faci chiar in fiecare seara un foc asa de mare , mai ales ca a fost chiar cald noaptea. Daca faceau o gramada de gunoaie stranse din jurul lor si faceau foc de tabara, jur ca ma duceam sa le strang mana , dar asa......
Focul nostru a fost mai modest dar nu lipsit de farmec , ramanand surprins de cat de frumos ard conurile de pin si molid.
From hangu cort
Desi nu am facut focul pe pamant, la lumina lui ne-am relaxat si ne-am bucurat de zilele libere.
Doar pe Puta l-am necajit un pic atunci cand l-am pus sa stea frumos pentru poza. Prin urmare, si-a luat fata de nevinovat si s-a conformat
From hangu cort

Una peste alta, a fost o iesire placuta si odihnitoare ce mi-a dat noi idei in completarea echipamentului. De exemplu, lanterna frontala de la Energizer s-a comportat super , in schimb lanterna de la Cormoran modelul acela ce se pune pe cozorocul sepcii , m-a dezamagit refuzand sa mai mearga desi nu am folosit-o decat sa vad daca se aprinde. Surpriza !!! Se aprinde doar cand e zi sau cand nu ai nevoie de ea !!!!
O alta lanterna foarte practica e cea achizitionata de pe e-bay , chinezaria care o am la chei
From edc

Extrem de practica !!!!!!! O sa mai comand cateva bucati !
Mai trebuie sa comand o lampa ( felinar) pentru lumina ambientala si nu neaparat focusata , dar asta depinde de bani .
Asa cum am mai zis , tocmai am primit un cutit ce mi l-am dorit demult , asa ca o sa-i fac o prezentare cat de curand .